gor

Vitagest - Betain HCL + 15 prebavnih encimov v enem izdelku

prebavni encim, hcl, Zgaga, driska, bolečine v želodcu, želodčna kislina, prehransko dopolnilo

Betain HCL + 15 prebavnih encimov v enem izdelku!


Vitagest vsebuje želodčno kislino v naravni obliki, proteolitični encim pepsin, korenino encijana in skrbno izbran kompleks.
Imaš dovolj zgage, refluksa, spahovanja, zaprtosti, alergij, drisk, krčev, krhkih nohtov in vetrov?
Potem ne čakaj in izberi svoj Vitagest paket!
Občasna zgaga = 2 x box 75,80 €NAROČI
Boj s kislino = 3 x box
113,70 €
96,65 €
NAROČI
Zgaga NE zmaga! = 12 x box
454,80 €
318,36 €
NAROČI
izdelki
unikaten izdelek
izdelki
hitra dostava
izdelki
varen nakup

Možnost plačila: 

Plačilo s kartico

activa mastermastermastervisavisavisa

Plačilo po predračunu s QR kodo

Plačilo ob prevzemu

Vitagest kapsule, prehransko dopolnilo

 

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!

    

Kaj so stranke povedale?


Vsakič po obroku sem imela težave s kislino. Spahovalo se mi je in neprijetno težak in pekoč občutek v želodcu. Posledično sem bila slabe volje in brez energije. Poizkusila sem veliko različnih proizvodov. Od lekarniških in ostalih naravnih dodatkov. Z Vitagestom sem ugotovila, čeprav v začetku z malo zadržki, da mi dejansko pomaga in nimam nobenih problemov več. Hvala Boban... neizmerno sem vesela za ta proizvod. Res obvladaš... svaka čast.

Ajdič Gorana (68)

 


Končno... !! ne morem verjet, da je nekdo prišel s pravim produktom v mojo lekarno, ki pomaga za kislino v želodcu na pravilni osnovi. Kisli! :-) Kislino se uravnava s kislino in ne tako kot bi si človek mislil, da je potrebno imeti nekaj bazičnega, da se kislino poravnava v nasprotno smer...

Lekarnarka (po njeni želji neimenovana) - ob predstavitvi produkta za prodajo v njeni lekarni 

Zdravo, zdaj jemljem vitagest že 3 tedne (po 1 kapsuloi pred obrokom) in moram povedati, da je občutna razlika. NIč več teže v želodcu in nobene zgage po obrokih.

Marjan

 

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem
Betain HCL + 15 prebavnih encimov v enem izdelku!
betain hcl in 14 prebavnih encimov v enem
 

 

 

 

 

 

15 PREBAVNIh ENCIMI Z Betain HCL

 

Produkt vitagest je kombinacija najpomembnejših prebavnih encimov in HCL.

Vitagest je namenjen prebavi beljakovin, maščob in ogljikovih hidratov. Vitagest je sestavljen iz skrbno izbrane mešanice prebavnih encimov, skupaj z betain HCL in korenino encijana.

Njegova glavna naloga je, da služi za podporo optimalni prebavi beljakovin, maščob in ogljikovih hidratov. Pomaga tudi pri razgradnji mlečnega sladkorja – laktoze, koristen pa je takrat, kadar se že po zaužitju manjše količine hrane pojavijo plini, spahovanje, zgaga, teža v želodcu, napihnjenost po jedi ali zaprtje.

 

Vitagest vsebuje želodčno kislino v naravni obliki,  proteolitični encim pepsin, korenino encijana in skrbno izbran kompleks 14 prebavnih encimov. 

 

Produkt vitagest vsebuje vse potrebne sestavine za zdravo prebavo:

 • klorovodikovo kislino (Hcl), ki ubija in zavira bakterije in zagotavlja kisel pH za delovanje proteaz, to je encimov, ki pomagajo pri prebavi beljakovin.
 • prebavni encim imenovan pepsin (prebava beljakovin).
 • Korenino encijana (grenčina)
 • skrbno izbran kompleks 14 prebavnih encimov ( prebava beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob)

  

Z uživanjem vitagesta boste:

 • Zagotavljali klorovodikovo kislino za vzdrževanje želodčnega pH.
 • Spodbujali zdravo prebavo -  zlasti prebavo prehranskih beljakovin in pa tudi ogljikovih hidratov in maščob.
 • Podpirali splošno absorpcijo hranil

HCL bo poskrbela za optimalno podporo delovanju prebavnega sistema .

 

Kaj kažejo raziskave:

 • Študije kažejo, da živila, ki so prisotna v tipični zahodnjaški prehrani, ne vsebujejo dovolj naravnih encimov, ne morejo pa tudi spodbuditi organizma, da bi potrebno količino encimov proizvedlo samo. Ker v telesu ni dovolj encimov, se hrana ne prebavi dovolj dobro, kar pomeni, da hranila, ki jih vsebuje hrana, telo slabo absorbira. 
 • Posledica slabega prebavnega zdravja na dolgi rok so lahko različne zdravstvene težave.
 • Številni zdravstveni strokovnjaki se strinjajo, da je redno uživanje encimov in hrane, ki je bogata z encimi, ključno za dobro zdravje

Želodčna kislina je prebavni sok, ki pomaga pri razgradnji hrane in nam je verjeli ali ne v večini primerov primanjkuje. Da, ravno nasprotno od vsesplošnega prepričanja, da imamo preveč kisline. Torej, pomanjkanje želodčne kisline v večini primerov zamešajo oziroma diagnosticirajo s preveliko količino želodčne kisline.

 

HCL-klorovodikovo kislino sami težko proizvedemo in nam je v večini primerov primanjkuje. Zaradi premalo želodčne kisline se zaužita hrana ne razgradi popolnoma in postane kisla, kar pa lahko vodi v številne težave. Ko se želodec ne izprazni pravilno,  začnejo neprebavljene beljakovine in ogljikovi hidrati vreti. In pravzaprav je to tisto, kar povzroči neprijetne občutke v požiralniku. Mislimo, da imamo preveč želodčne kisline in da nas peče zgaga.

 

 

BETAIN

Betain (znan tudi kot trimetilglicin) je naravna snov, ki jo najdemo v živilih, kot sta pesa in špinača. Raziskave kažejo, da betain podpira zdravje celic, tako, da deluje kot metil darovalec, kar podpira zdravo presnovo metionina, homocisteina in jeter.

Betain deluje tudi kot osmolit, kar pomeni, da podpira celovitost celic in beljakovin med nihanji hidracije, slanosti in temperature.

Betain HCl, kisla oblika betaina, se zaradi svoje sposobnosti zniževanja želodčnega pH, že vrsto let uporablja kot dodatek za podporo prebavi in absorpciji hranil.

HCl služi tudi kot primarni mehanizem telesa, ki se bori proti nezdravim dejavnikom, ki jih najdemo v hrani.

 

PEPSIN je eden prvih encimov, ki sproži prebavo beljakovin. Sintetizira se v

parietalnih celicah želodčne sluznice in se izloča kot neaktivni predhodnik pepsinogen. Ko je pepsinogen enkrat zunaj celice, pride na vrsto HCl, ki ga pretvori v pepsin. Pepsin se nato s strani glavnih celic sprosti, njegova naloga pa je, da razgrajuje beljakovine v peptide. Ta aktivacija povzroči verižno reakcijo, ki proizvaja še več pepsina, kar omogoča boljšo prebavo beljakovin.

 

KOREN ENCIJANA

Koren encijana se najbolj pogosto uporablja pri boju z vnetji, otekanji, za zdravljenje ran, služi pa tudi kot anti-strup živalskim strupom.

Zmešanega z vodo ga uporabljajo za zdravljenje jeter, vranice in trebuha. Iz njega se naredijo tudi obliži, ki v kombinaciji encijanove korenine in kisa zdravijo vnetja kože, inficirane rane in ugrize strupenih živali.

Uporablja se kot prebavni tonik za stimulacijo želodca, jeter in mehurja. Velikokrat ga dajo tudi na žganje in ga pripravijo kot digestiv, ki se spije pred ali po obrokih, ali pa ga uporabijo kot dodatek k alkoholnim pijačam.

Encijanova korenina lahko pomaga tudi pri zdravljenju simptomov revme in artritisa, saj poskrbi za to, da se zmanjšajo vnetja in otekline v sklepih in kosteh.

Pomaga tudi pri težavah s sinusnimi infekcijami.

 

 

Dejstva o izdelku:

 • Ta formula vsebuje kombinacijo encimov, ki pomagajo pri pospeševanju prebave, ki pomagajo pri prebavi/razgradnji škroba, beljakovin in maščob.
 • Želodčna kislina bo pomagala pri aktivaciji encimov, hormonov in živčnih prenašalcev. (Vsaka celica v telesu potrebuje encime za svoje biokemijske funkcije, kar pomeni, da pomanjkanje encimov povzroči, da se bodo celice hitreje starale).

 

Z optimiziranjem želodčne kisline boste poskrbeli za boljšo absorbcijo vitaminov A, E, C , B9, B12, ter kalcija, železa, bakra, magnezija in cinka. Zaradi ohranjanja nizkega ph v želodcu, boste preprečili številne infekcije, saj patogeni zaradi kislega okolja, ne bodo vstopili v zgornji prebavni trakt. Z Vitalgest boste poskrbeli za pravilno uravnavanje ph v celotnem prebavnem traktu

 

Z vitagest boste poskrbeli za zadostne količine kisline v želodcu, ki vam bo pomagala pri prebavi in absorbciji bejakovin in ostalih hranil.

 

 Prav tako se boste lahko rešili številnih težav, kot so na primer:

 • Zgaga
 • napihnjenost
 • vetrovi
 • driska
 • zaprtost
 • nizka gosta mineralov v krvi
 • alergije
 • slabo počutje
 • anemičnost
 • krči
 • krhki nohti
 • težave s kožo

 

Predlagana uporaba

Proizvod Vitagest je bistvenega pomena za pravilno prebavo beljakovin in absorpcijo vitaminov in mineralov (zlasti vitamina B12, železa, kalcija, magnezija, bakra in cinka).

Ima pomembno vlogo pri sporočanju trebušni slinavki, da mora sprostiti prebavne encime.

Pepsin je eden prvih encimov, ki sproži prebavo beljakovin in deluje v sinergiji s HCl. Tako lahko zagotovi popolno podporo za prebavo beljakovin.

 

Izdelek je skrbno formuliran, edinstven in je brez umetnih barvil in arom. Proizvedeno v EU.

Kot prehransko dopolnilo vzemite 1-3 kapsule ob vsakem obroku (neposredno pred ali med obilnim obrokom)  ali sledite navodilom vašega zdravnika.

 

Jemanje vitagesta se odsvetuje v kolikor imate gastritis, rano na želodcu ali razjedo!

 

 

Sestavine: Betain HCl, pepsin, rastlinska kapsula (hidroksipropilmetil celuloza), kompleks prebavnih encimov, sredstvo proti sprijemanju: magnezijev stearat.
1 kapsula vsebuje 705 mg aktivnih snovi.


1 kapsula vsebuje: Betain hcl, Pepsin 1:10000, Izvleček encijana, 80 mg kompleks prebavnih encimov:  amilaza 400 DU, lipaza 60 FCC LU, proteaza, (nevtralna) 400 IU, celulaza 10 CU/g, laktaza 20 ALU/g, pektinaza 25 ENDO – PG, peptidaza 1,500 IU, ksilanaza 500 XU, alfa-galaktozidaza 100 GALU, fitaza 10 PU, hemicelulaza 400 HCU, invertaza 400 SU, glukoamilaza 20 AG, beta-glukanaza (10 BGU).

 

Priporočena dnevna količina: 1-3 kapsule na dan. 

Kapsulo zaužijte z vodo, sokom ali drugo tekočino po obroku. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

 

Izdelek hranite na suhem in hladnem prostoru in ne izpostavljajte direktni svetlobi in toploti.

Proizvedeno v EU za: Planet Vital d.o.o.,  Ulica Rudija Papeža 3, 4000 Kranj 

Neto količina: 76 g (90 kapsul)

 

 

OPOZORILO


Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
Ponudniki prehranskih dopolnil nismo strokovnjaki s področja zdravja in zdravil, zato lahko nepravilno izbran izdelek, neustrezno prepoznani znaki bolezni in nepravočasno zdravljenje resno ogrozijo stanje uporabnika oziroma bolnika. Svetujemo, da se pred uporabo prehranskega dopolnila posvetujete z
zdravnikom ali farmacevtom v lekarni. Pri tem bodo upoštevali vaše zdravstveno stanje, uporabo zdravil pri kroničnih in akutnih boleznih, skrb za zdravje in varnost pa bo vedno na prvem mestu.

1 kapsula vsebuje: Betain hcl: 490 mg, 
Pepsin 1:10000: , Izvleček encijana in kompleks prebavnih encimov: 80 mg; amilaza 400 DU: 7 mg, lipaza 60 FCC LU: 23 mg, proteaza, (nevtralna) 400 IU: celulaza 10 CU/g:, laktaza 20 ALU/g, pektinaza 25 ENDO – PG: , peptidaza 1,500 IU  ksilanaza 500 XU alfa-galaktozidaza 100 GALU,  fitaza 10 PU, hemicelulaza 400 HCU, invertaza 400 SU, glukoamilaza 20 AG, beta-glukanaza (10 BGU)

Vsakič po obroku sem imela težave s kislino. Spahovalo se mi je in neprijetno težak in pekoč občutek v želodcu. Posledično sem bila slabe volje in brez energije. Poizkusila sem veliko različnih proizvodov. Od lekarniških in ostalih naravnih dodatkov. Z Vitagestom sem ugotovila, čeprav v začetku z malo zadržki, da mi dejansko pomaga in nimam nobenih problemov več. Hvala Boban... neizmerno sem vesela za ta proizvod. Res obvladaš... svaka čast.

Ajdič Gorana (68)

 

Končno... !! ne morem verjet, da je nekdo prišel s pravim produktom v mojo lekarno, ki pomaga za kislino v želodcu na pravilni osnovi. Kisli! :-) Kislino se uravnava s kislino in ne tako kot bi si človek mislil, da je potrebno imeti nekaj bazičnega, da se kislino poravnava v nasprotno smer...

Lekarnarka (po njeni želji neimenovana) - ob predstavitvi produkta za prodajo v njeni lekarni 

 

 

Skoraj vedno, ko smo imeli piknik, pa smo ob hrani tudi kaj spili, sem moral istočasno jemati tudi tablete proti kislini... pa da ne govorim o vetrovih, k so me po taki žurki dajali še nekaj dni. Za foro sem probal tale Vitagest... načeloma sem malce zadržan, kar se tiče teh proizvodov, ampak povem, da deluje... dejansko nimam več teh težav... pa naj bo to naključje ali Vitagest... zdej ga bom mel skos pri sebi... ubistvu ga jem kr preventivno... kak dan vmes pozabim amapk načeloma kar vsak dan. Dbest... Boban. Paukovič... tole si zmagal... :-) 

Gašper Zorman

 

Zdravo, zdaj jemljem vitagest že 3 tedne (po 1 kapsuloi pred obrokom) in moram povedati, da je občutna razlika. NIč več teže v želodcu in nobene zgage po obrokih.

Marjan

 

Petra mi je povedala, da si ji svetoval jemanje Vitagesta pred vsakim obrokom in da se ji je stanje s težavami z želodcem res izboljšalo. Pa sem poskusila še jaz. Od nosečnosti dalje sem imela težave s kislino, zdaj pa so se mi zaradi Vitagesta prenehale. Ne morem verjeti, da tako deluje. Vse pohvale!

Katarina

 

Z uporabo Vitagesta sem več kot zadovoljen! Ker se ukvarjam s fintesom, pojem res veliko beljakovin in do zdaj sem imel vedno težave, da so me le te nasitile in mi ustvarile težo v želodcu. KO pase začel jemati Vitagest, pa moj želodec dela ko ura, pa veliko bolje se počutim!

Goran

 

Vitagest pa zmaga. Leta jemanja tablet za kislino, potem pa od tebe zvem, da imam premalo kisline in ne preveč. Odkar jemljem vitagest, so ozginile vse želodčne težave.

Marko

 

Joj, kje si bil prej s tem izdelkom? Vitagest mi je olajšal prebavne težave. Res ne morem verjet, da si imel prav, da imam premalo kisline in da joi moram dodajati. POčutim se fenomenalno in vsakomur, ki ga morijo prebavne težave, priporočam jemanje vitagesta.

Jaka

 

Mislil sem da je to še en nateg z Vitagestom. Še eno dopolnilo več na sceni. Ko pa sem prebral tvojo zgodbo, vse tvoje članke na temo prebavnih težav in delovanja želodca, pa sem videl, da nisi nek šarlatan, ki ponuja čarobno kapsulo. Tvoja zgodba pije vodo, idelek pa zares deluje. Po jemanju Vitagesta sem odpravil težave s kislino, pa tudi počutje je veliko boljše. Kapo dol!

Uroš
Potem ne čakaj in izberi svoj Vitagest paket!
Občasna zgaga = 2 x box 75,80 €NAROČI
Boj s kislino = 3 x box
113,70 €
96,65 €
NAROČI
Zgaga NE zmaga! = 12 x box
454,80 €
318,36 €
NAROČI

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem
Betain HCL + 15 prebavnih encimov v enem izdelku!
betain hcl in 14 prebavnih encimov v enem
 
NAROČI

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?