fbpx

Boban Pauković

Prehransko svetovanje

Hrana nas spremlja prav vsak dan – njen namen pa ni samo, da nas nasiti, temveč tudi, da izboljša naše razpoloženje (ali pokvari, če jo zlorabljamo). 

Zdrava prehrana blagodejno vpliva na um in telo ter pripomore k boljšemu splošnemu počutju, lepšemu videzu in zdravju. Uživanje zdrave prehrane ne sme biti naporno in težavno. Postati mora izraz globoke ljubezni do življenja in sebe. Hrana vpliva tudi na celjenje in regeneracijo, ki sta nujna za zdravje, a jo vseeno prepogosto zanemarjamo. Zato sem se odločil, da ponudim strokovno prehransko svetovanje.
Moja vizija je, da kot prehranski svetovalec čimveč ljudem pomagam do zdravja in obenem boljšega počutja – verjemite, sam prav dobro vem, kako je, kot nimaš energije niti za osnovna dnevna opravila. Pred leti sem bil namreč hudo bolan. Zdravniki so nad menoj obupali – potem pa sem se ozdravil sam, s pomočjo hrane. Sem živi dokaz, da je hrana najboljše zdravilo.

In zdaj vem, da lahko pomagam tudi vam. S pravilnim dojemanjem in odnosom do hrane se bo izboljšalo vaše počutje, izginilo pa bo veliko simptomov, ki jih s seboj prinašajo slabe prehranjevalne navade. Različne bolečine, slabo počutje – vse je povezano s hrano. Na žalost se pogosto ne zavedamo vpliva, ki ga ima na naše telo prehrana.

Vzporedno s prehranskim svetovanjem boste pridobili tudi znanje in izkušnje, ki vam bodo koristile celo življenje – pomagali si boste pri izbiri in načinu prehranjevanja, ki je za vas najbolj primeren. In na hrano ne boste več gledali skozi oči – postali boste sam svoj strokovnjak za prehrano. 

Področja kjer vam lahko pomagam

 • Hujšanje, pridobivanje mišične mase, zdravje in oblikovanje telesa,
 • prehrana za optimalno delovanje telesa,
 • prehrana pri raznih bolezenskih stanjih ( npr. avtoimunska obolenja, kronične bolečine, slabo počutje, razne prebavne težave
 • prehrana za otroke, mladino, odrasle ter starostnike,
 • prehrana za športnike in rekreativce,
 • prehranska dopolnila,
 • prehranske intolerance
 • prehranske intolerance

Prehransko svetovanje zajema

 • analizo prehranjevanja posameznika

Z analizo vašega načina prehranjevanja vam bom kot prehranski svetovalec natančno pokazal, katerih snovi zaužijete premalo in obratno. Na podlagi te analize vam kot prehranski svetovalec nato pripravim jedilnik oziroma svetujem, kako spremeniti prehranjevalne navade in se izogniti morebitnim krivcem za vaše bodisi zdravstvene težave kot tudi težave pri doseganju zastavljenih ciljev na področju hujšanja, pridobivanja mišične postave, gibljivosti, kondicije, doseganju športnih rezultatov itd.

 • sestava jedilnika

Po pogovoru, ki ga lahko opravimo tudi preko Skypa, bom izvedel veliko več o vašem življenjskem slogu, prehranjevalnih in delovnih navadah, urniku, spanju, gibanju in počutju. Nato boste prejeli jedilnik, ki je prilagojen vašim ciljem oziroma potrebam in življenjskemu slogu.

Jedilnik bo zavzemal hrano, ki vam bo nudila primerno količino vseh potrebnih hranljivih snovi za izboljšanje zdravja in za doseganje ciljev pri oblikovanju telesa.

 • Individualna priporočila

Kot prehranski svetovalec se trudim razumeti prav vsakega posameznika. Zato nisem pristaš nikakršnih diet,  temveč vas naučim s pravilno zastavljenim jedilnikom in vzdržnim načinom prehranjevanja, dosegati želene cilje oziroma rezultate.

Z upoštevanjem kaj najraje jeste in seveda tudi jedi, ki jih ne marate, ter upoštevajoč vaše časovne in službene omejitve, bom za vas oblikoval jedilnik, ki vam bo pisan na kožo.

Za dosego cilja je priporočljiva prehrana, ki bo za vas vzdržna, obenem pa bo poskrbela za vnos vseh nujno potrebnih hranil, ki vam bodo pomagala pri doseganju zastavljenega cilja.

 • svetovanje v zvezi s prehranskimi dopolnili

tukaj vam bom kot prehranski svetovalec svetoval glede uproabe prehranski dopolnil, bodisi da želite z le-temi izboljšati zdravstveno stanje ali pa jih uporabljati za izboljšanje regeneracij.

 

Osebni pristop

Ne glede na cilj  vam bom s pomočjo pravilno zastavljenega načina prehranjevanja in oblikovanja jedilnika pomagal do  rezultatov. Zaradi lastnih izkušenj vem, kako pomembna je prehrana in želim to znanje predati naprej. Kot prehranski svetovalec se trudim, da je cena optimalna, zagotavljam pa najvišjo kakovost storitve. Pripravljen/a zaživeti na novo?

Preglej tudi ostale moje storitve?

OSEBNO TRENERSTVO
OSEBNA RAST
LASTNI FITNES CENTER