gor

 

Naroči Vitagest

 

Potem ne čakaj in izberi svoj Vitagest paket!
Občasna zgaga = 2 x box 75,80 €NAROČI
Boj s kislino = 3 x box
113,70 €
96,65 €
NAROČI
Zgaga NE zmaga! = 12 x box
454,80 €
318,36 €
NAROČI

Vitagest kapsule, prehransko dopolnilo

 

HCL + prebavni encimi v enem izdelku!

    

Kaj so stranke povedale?


Vsakič po obroku sem imela težave s kislino. Spahovalo se mi je in neprijetno težak in pekoč občutek v želodcu. Posledično sem bila slabe volje in brez energije. Poizkusila sem veliko različnih proizvodov. Od lekarniških in ostalih naravnih dodatkov. Z Vitagestom sem ugotovila, čeprav v začetku z malo zadržki, da mi dejansko pomaga in nimam nobenih problemov več. Hvala Boban... neizmerno sem vesela za ta proizvod. Res obvladaš... svaka čast.

Ajdič Gorana (68)

 


Končno... !! ne morem verjet, da je nekdo prišel s pravim produktom v mojo lekarno, ki pomaga za kislino v želodcu na pravilni osnovi. Kisli! :-) Kislino se uravnava s kislino in ne tako kot bi si človek mislil, da je potrebno imeti nekaj bazičnega, da se kislino poravnava v nasprotno smer...

Lekarnarka (po njeni želji neimenovana) - ob predstavitvi produkta za prodajo v njeni lekarni 

Zdravo, zdaj jemljem vitagest že 3 tedne (po 1 kapsuloi pred obrokom) in moram povedati, da je občutna razlika. NIč več teže v želodcu in nobene zgage po obrokih.

Marjan

 

Zakaj kupovati 2 izdelka, ča pa lahko dobite 2 v enem - Vitagest!

Ker z nakupom Vitagesta dobite praktično 2 različna izdelka v enem
Betain HCL + 15 prebavnih encimov v enem izdelku!
betain hcl in 14 prebavnih encimov v enem
 

 

 

 

 

 

15 PREBAVNIh ENCIMI Z Betain HCL

 

Produkt vitagest je kombinacija najpomembnejših prebavnih encimov in HCL.

Vitagest je namenjen prebavi beljakovin, maščob in ogljikovih hidratov. Vitagest je sestavljen iz skrbno izbrane mešanice prebavnih encimov, skupaj z betain HCL in korenino encijana.

Njegova glavna naloga je, da služi za podporo optimalni prebavi beljakovin, maščob in ogljikovih hidratov. Pomaga tudi pri razgradnji mlečnega sladkorja – laktoze, koristen pa je takrat, kadar se že po zaužitju manjše količine hrane pojavijo plini, spahovanje, zgaga, teža v želodcu, napihnjenost po jedi ali zaprtje.

 

Vitagest vsebuje želodčno kislino v naravni obliki,  proteolitični encim pepsin, korenino encijana in skrbno izbran kompleks 14 prebavnih encimov. 

 

Produkt vitagest vsebuje vse potrebne sestavine za zdravo prebavo:

 • klorovodikovo kislino (Hcl), ki ubija in zavira bakterije in zagotavlja kisel pH za delovanje proteaz, to je encimov, ki pomagajo pri prebavi beljakovin.
 • prebavni encim imenovan pepsin (prebava beljakovin).
 • Korenino encijana (grenčina)
 • skrbno izbran kompleks 14 prebavnih encimov ( prebava beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob)

  

Z uživanjem vitagesta boste:

 • Zagotavljali klorovodikovo kislino za vzdrževanje želodčnega pH.
 • Spodbujali zdravo prebavo -  zlasti prebavo prehranskih beljakovin in pa tudi ogljikovih hidratov in maščob.
 • Podpirali splošno absorpcijo hranil

HCL bo poskrbela za optimalno podporo delovanju prebavnega sistema .

 

Kaj kažejo raziskave:

 • Študije kažejo, da živila, ki so prisotna v tipični zahodnjaški prehrani, ne vsebujejo dovolj naravnih encimov, ne morejo pa tudi spodbuditi organizma, da bi potrebno količino encimov proizvedlo samo. Ker v telesu ni dovolj encimov, se hrana ne prebavi dovolj dobro, kar pomeni, da hranila, ki jih vsebuje hrana, telo slabo absorbira. 
 • Posledica slabega prebavnega zdravja na dolgi rok so lahko različne zdravstvene težave.
 • Številni zdravstveni strokovnjaki se strinjajo, da je redno uživanje encimov in hrane, ki je bogata z encimi, ključno za dobro zdravje

Želodčna kislina je prebavni sok, ki pomaga pri razgradnji hrane in nam je verjeli ali ne v večini primerov primanjkuje. Da, ravno nasprotno od vsesplošnega prepričanja, da imamo preveč kisline. Torej, pomanjkanje želodčne kisline v večini primerov zamešajo oziroma diagnosticirajo s preveliko količino želodčne kisline.

 

HCL-klorovodikovo kislino sami težko proizvedemo in nam je v večini primerov primanjkuje. Zaradi premalo želodčne kisline se zaužita hrana ne razgradi popolnoma in postane kisla, kar pa lahko vodi v številne težave. Ko se želodec ne izprazni pravilno,  začnejo neprebavljene beljakovine in ogljikovi hidrati vreti. In pravzaprav je to tisto, kar povzroči neprijetne občutke v požiralniku. Mislimo, da imamo preveč želodčne kisline in da nas peče zgaga.

 

 

BETAIN

Betain (znan tudi kot trimetilglicin) je naravna snov, ki jo najdemo v živilih, kot sta pesa in špinača. Raziskave kažejo, da betain podpira zdravje celic, tako, da deluje kot metil darovalec, kar podpira zdravo presnovo metionina, homocisteina in jeter.

Betain deluje tudi kot osmolit, kar pomeni, da podpira celovitost celic in beljakovin med nihanji hidracije, slanosti in temperature.

Betain HCl, kisla oblika betaina, se zaradi svoje sposobnosti zniževanja želodčnega pH, že vrsto let uporablja kot dodatek za podporo prebavi in absorpciji hranil.

HCl služi tudi kot primarni mehanizem telesa, ki se bori proti nezdravim dejavnikom, ki jih najdemo v hrani.

 

PEPSIN je eden prvih encimov, ki sproži prebavo beljakovin. Sintetizira se v

parietalnih celicah želodčne sluznice in se izloča kot neaktivni predhodnik pepsinogen. Ko je pepsinogen enkrat zunaj celice, pride na vrsto HCl, ki ga pretvori v pepsin. Pepsin se nato s strani glavnih celic sprosti, njegova naloga pa je, da razgrajuje beljakovine v peptide. Ta aktivacija povzroči verižno reakcijo, ki proizvaja še več pepsina, kar omogoča boljšo prebavo beljakovin.

 

KOREN ENCIJANA

Koren encijana se najbolj pogosto uporablja pri boju z vnetji, otekanji, za zdravljenje ran, služi pa tudi kot anti-strup živalskim strupom.

Zmešanega z vodo ga uporabljajo za zdravljenje jeter, vranice in trebuha. Iz njega se naredijo tudi obliži, ki v kombinaciji encijanove korenine in kisa zdravijo vnetja kože, inficirane rane in ugrize strupenih živali.

Uporablja se kot prebavni tonik za stimulacijo želodca, jeter in mehurja. Velikokrat ga dajo tudi na žganje in ga pripravijo kot digestiv, ki se spije pred ali po obrokih, ali pa ga uporabijo kot dodatek k alkoholnim pijačam.

Encijanova korenina lahko pomaga tudi pri zdravljenju simptomov revme in artritisa, saj poskrbi za to, da se zmanjšajo vnetja in otekline v sklepih in kosteh.

Pomaga tudi pri težavah s sinusnimi infekcijami.

 

 

Dejstva o izdelku:

 • Ta formula vsebuje kombinacijo encimov, ki pomagajo pri pospeševanju prebave, ki pomagajo pri prebavi/razgradnji škroba, beljakovin in maščob.
 • Želodčna kislina bo pomagala pri aktivaciji encimov, hormonov in živčnih prenašalcev. (Vsaka celica v telesu potrebuje encime za svoje biokemijske funkcije, kar pomeni, da pomanjkanje encimov povzroči, da se bodo celice hitreje starale).

 

Z optimiziranjem želodčne kisline boste poskrbeli za boljšo absorbcijo vitaminov A, E, C , B9, B12, ter kalcija, železa, bakra, magnezija in cinka. Zaradi ohranjanja nizkega ph v želodcu, boste preprečili številne infekcije, saj patogeni zaradi kislega okolja, ne bodo vstopili v zgornji prebavni trakt. Z Vitalgest boste poskrbeli za pravilno uravnavanje ph v celotnem prebavnem traktu

 

Z vitagest boste poskrbeli za zadostne količine kisline v želodcu, ki vam bo pomagala pri prebavi in absorbciji bejakovin in ostalih hranil.

 

 Prav tako se boste lahko rešili številnih težav, kot so na primer:

 • Zgaga
 • napihnjenost
 • vetrovi
 • driska
 • zaprtost
 • nizka gosta mineralov v krvi
 • alergije
 • slabo počutje
 • anemičnost
 • krči
 • krhki nohti
 • težave s kožo

 

Predlagana uporaba

Proizvod Vitagest je bistvenega pomena za pravilno prebavo beljakovin in absorpcijo vitaminov in mineralov (zlasti vitamina B12, železa, kalcija, magnezija, bakra in cinka).

Ima pomembno vlogo pri sporočanju trebušni slinavki, da mora sprostiti prebavne encime.

Pepsin je eden prvih encimov, ki sproži prebavo beljakovin in deluje v sinergiji s HCl. Tako lahko zagotovi popolno podporo za prebavo beljakovin.

 

Izdelek je skrbno formuliran, edinstven in je brez umetnih barvil in arom. Proizvedeno v EU.

Kot prehransko dopolnilo vzemite 1-3 kapsule ob vsakem obroku (neposredno pred ali med obilnim obrokom)  ali sledite navodilom vašega zdravnika.

 

Jemanje vitagesta se odsvetuje v kolikor imate gastritis, rano na želodcu ali razjedo!

 

 

Sestavine: Betain HCl, pepsin, rastlinska kapsula (hidroksipropilmetil celuloza), kompleks prebavnih encimov, sredstvo proti sprijemanju: magnezijev stearat.
1 kapsula vsebuje 705 mg aktivnih snovi.


1 kapsula vsebuje: Betain hcl, Pepsin 1:10000, Izvleček encijana, 80 mg kompleks prebavnih encimov:  amilaza 400 DU, lipaza 60 FCC LU, proteaza, (nevtralna) 400 IU, celulaza 10 CU/g, laktaza 20 ALU/g, pektinaza 25 ENDO – PG, peptidaza 1,500 IU, ksilanaza 500 XU, alfa-galaktozidaza 100 GALU, fitaza 10 PU, hemicelulaza 400 HCU, invertaza 400 SU, glukoamilaza 20 AG, beta-glukanaza (10 BGU).

 

Priporočena dnevna količina: 1-3 kapsule na dan. 

Kapsulo zaužijte z vodo, sokom ali drugo tekočino po obroku. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

 

Izdelek hranite na suhem in hladnem prostoru in ne izpostavljajte direktni svetlobi in toploti.

Proizvedeno v EU za: Planet Vital d.o.o.,  Ulica Rudija Papeža 3, 4000 Kranj 

Neto količina: 76 g (90 kapsul)

 

 

OPOZORILO


Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
Ponudniki prehranskih dopolnil nismo strokovnjaki s področja zdravja in zdravil, zato lahko nepravilno izbran izdelek, neustrezno prepoznani znaki bolezni in nepravočasno zdravljenje resno ogrozijo stanje uporabnika oziroma bolnika. Svetujemo, da se pred uporabo prehranskega dopolnila posvetujete z
zdravnikom ali farmacevtom v lekarni. Pri tem bodo upoštevali vaše zdravstveno stanje, uporabo zdravil pri kroničnih in akutnih boleznih, skrb za zdravje in varnost pa bo vedno na prvem mestu.

1 kapsula vsebuje: Betain hcl: 490 mg, 
Pepsin 1:10000: , Izvleček encijana in kompleks prebavnih encimov: 80 mg; amilaza 400 DU: 7 mg, lipaza 60 FCC LU: 23 mg, proteaza, (nevtralna) 400 IU: celulaza 10 CU/g:, laktaza 20 ALU/g, pektinaza 25 ENDO – PG: , peptidaza 1,500 IU  ksilanaza 500 XU alfa-galaktozidaza 100 GALU,  fitaza 10 PU, hemicelulaza 400 HCU, invertaza 400 SU, glukoamilaza 20 AG, beta-glukanaza (10 BGU)

Vsakič po obroku sem imela težave s kislino. Spahovalo se mi je in neprijetno težak in pekoč občutek v želodcu. Posledično sem bila slabe volje in brez energije. Poizkusila sem veliko različnih proizvodov. Od lekarniških in ostalih naravnih dodatkov. Z Vitagestom sem ugotovila, čeprav v začetku z malo zadržki, da mi dejansko pomaga in nimam nobenih problemov več. Hvala Boban... neizmerno sem vesela za ta proizvod. Res obvladaš... svaka čast.

Ajdič Gorana (68)

 

Končno... !! ne morem verjet, da je nekdo prišel s pravim produktom v mojo lekarno, ki pomaga za kislino v želodcu na pravilni osnovi. Kisli! :-) Kislino se uravnava s kislino in ne tako kot bi si človek mislil, da je potrebno imeti nekaj bazičnega, da se kislino poravnava v nasprotno smer...

Lekarnarka (po njeni želji neimenovana) - ob predstavitvi produkta za prodajo v njeni lekarni 

 

 

Skoraj vedno, ko smo imeli piknik, pa smo ob hrani tudi kaj spili, sem moral istočasno jemati tudi tablete proti kislini... pa da ne govorim o vetrovih, k so me po taki žurki dajali še nekaj dni. Za foro sem probal tale Vitagest... načeloma sem malce zadržan, kar se tiče teh proizvodov, ampak povem, da deluje... dejansko nimam več teh težav... pa naj bo to naključje ali Vitagest... zdej ga bom mel skos pri sebi... ubistvu ga jem kr preventivno... kak dan vmes pozabim amapk načeloma kar vsak dan. Dbest... Boban. Paukovič... tole si zmagal... :-) 

Gašper Zorman

 

Zdravo, zdaj jemljem vitagest že 3 tedne (po 1 kapsuloi pred obrokom) in moram povedati, da je občutna razlika. NIč več teže v želodcu in nobene zgage po obrokih.

Marjan

 

Petra mi je povedala, da si ji svetoval jemanje Vitagesta pred vsakim obrokom in da se ji je stanje s težavami z želodcem res izboljšalo. Pa sem poskusila še jaz. Od nosečnosti dalje sem imela težave s kislino, zdaj pa so se mi zaradi Vitagesta prenehale. Ne morem verjeti, da tako deluje. Vse pohvale!

Katarina

 

Z uporabo Vitagesta sem več kot zadovoljen! Ker se ukvarjam s fintesom, pojem res veliko beljakovin in do zdaj sem imel vedno težave, da so me le te nasitile in mi ustvarile težo v želodcu. KO pase začel jemati Vitagest, pa moj želodec dela ko ura, pa veliko bolje se počutim!

Goran

 

Vitagest pa zmaga. Leta jemanja tablet za kislino, potem pa od tebe zvem, da imam premalo kisline in ne preveč. Odkar jemljem vitagest, so ozginile vse želodčne težave.

Marko

 

Joj, kje si bil prej s tem izdelkom? Vitagest mi je olajšal prebavne težave. Res ne morem verjet, da si imel prav, da imam premalo kisline in da joi moram dodajati. POčutim se fenomenalno in vsakomur, ki ga morijo prebavne težave, priporočam jemanje vitagesta.

Jaka

 

Mislil sem da je to še en nateg z Vitagestom. Še eno dopolnilo več na sceni. Ko pa sem prebral tvojo zgodbo, vse tvoje članke na temo prebavnih težav in delovanja želodca, pa sem videl, da nisi nek šarlatan, ki ponuja čarobno kapsulo. Tvoja zgodba pije vodo, idelek pa zares deluje. Po jemanju Vitagesta sem odpravil težave s kislino, pa tudi počutje je veliko boljše. Kapo dol!

Uroš

Tako, da sem prepričan, da bo ta prispevek eden bolj branih, saj si bodo številni s pomočjo le tega lahko končno pomagali pri želodčnih težavah.

Skorajda ni osebe, ki ni imela želodčnih težav in vsi dobro vemo kako zelo neprijetne so le te. Vsi, ki poznate mojo zgodbo, veste kako hude zdravstvene težave sem imel pred leti. In vse se je začelo z želodčnimi težavami in infekcijo z bakterijo helicobacter pylori.

 

 

Na poti zdravljenja sem se veliko mučil. A nenazadnje tudi veliko naučil. Poskušal sem marsikaj. Sam sebi sem bil poskusni zajček. Vmes pa ugotovil, da nas od povsod ves čas bombardirajo z napačnimi informacijami. To seveda pripelje tudi do tega, da nas pogosto zdravijo na napačen način. Z napačnimi zdravili. Da, prav ste prebrali!

 

Zdravniki so me praktično odpisali. Klasična medicina mi nikakor ni mogla pomagati, z napačnimi diagnozami in zdravili pa so le poglobili moje zdravstvene težave. Namesto, da bi jih olajšali! Na koncu, ko sem se pa začel izobraževati, ter jim predstavljati svoj pogled na moje zdravstveno stanje, pa so me poslali domov in dvignili roke od mene. To je pa bilo nekaj najboljšega, kar se mi je lahko zgodilo! Od takrat je šlo vse navzgor, kar se tiče mojega zdravja.

 

 Na tej poti sem poskušal  razne terapije in prehranske dodatke, ki so bili bolj, kot zame dobri za denarnice tistih, ki so jih prodajali. Potem, ko mi nič ni pomagalo, sem dojel, da se moram svojega zdravljenja lotiti popolnoma drugače.

 

Začeti sem moral tam, kjer vse izvira. Poglobil sem se globoko v preučevanje prebavnega sistema in najprej odpravil vsa omejujoča prepričanja, ki sem jih imel. Postal sem samouk medicine s specializacijo iz prebavnega trakta. Učil sem se zase, za to, da pridobim nazaj to, kar sem izgubil. Svoje zdravje. In začel tam, kjer je treba. Pri temeljih.

 

Začel sem z osnovami in ugotovil, da smo vsi – prav vsi NATEGNJENI... pa ne tako, kot si mnogi izmed nas želimo biti.

 

Torej, če želimo biti zdravi, imeti močan imunski sistem, uravnane hormone, dobro regeneracijo, moramo poskrbeti,da telo oskrbimo z vsemi hranili/ gradniki. Da pa bi vsa hranila lahko vnesli v organizem, je pomembno da le ta prebavimo tako kot je treba. In ravno tukaj je največja težava, saj ima večina ljudi razne prebavne težave. Slaba prebava pa potem lahko vpliva na nezadostno absorpcijo prepotrebnih makro in mikro hranil.

 

Napačna diagnoza, nepravilna uporaba/zloraba zdravil  ima katastrofalne posledice na enega najmočnejših temeljev prebavnega sistema, to je želodec!

Nepravilno delovanje želodca, pa pripelje do tistega domino efekta, ko vse skupaj podremo in se znajdemo v začaranem krogu.

 

 

Kislina, zgaga, napihovanje, vetrovi, spahovanje... Vam je znano? So vam znani dodatki in zdravila za neutraliziranje želodčne kisline? Diagnoza preveč/ pretirano izločanje kisline?

 

Kaj pa če vam povem,da je v večini primerov povsem zgrešena diagnoza? In je pravzaprav realnost ravno nasprotna?

Preveč kisline je pravzaprav premalo kisline!

 

Vem, kaj vas muči...Če pa čutim kislino, pa saj nisem zmešan/a ! Vam odgovorim in vse skupaj pojasnim.

 

Ste slišali za Hipoklorhidrijo? Gre za nizko stopnjo želodčne kisline (nizka raven klorovodikove kisline HCl – snovi, ki jo izločajo želodčne stene). Dobro je vedeti, da se starostjo  raven želodčne kisline pri večini ljudi zmanjšuje.

 

To je resno zdravstveno stanje, ki ostane pogosto nediagnosticirano ali se napačno diagnosticira kot hiperklorhidrija (prekomerna želodčna kislina).

 

Poleg fizičnega neugodja, ki ga povzročajo nizke ravni želodčne kisline, ima lahko kronična hipoklorhidrija resne dolgoročne posledice na zdravje,  saj je telo nezmožno da absorbirati pomembna hranila, kot so vitamini in minerali. Posamezniki s pomanjkanjem želodčne kisline lahko jedo še tako zdravo in kvalitetno hrano, vendar njihovo telo še vedno trpi zaradi podhranjenosti. Da, prav ste prebrali! Ta kronična podhranjenost pa lahko vodi do številnih fizičnih in duševnih težav, vključno s sindromom kronične utrujenosti in depresijo.

Obstaja tudi veliko fizičnih znakov, ki kažejo na podhranjenost, slabo absorpcijo hranil in počasno proizvodnjo encimov.

 

Hipoklorhidrija (premalo želodčne kisline) in hiperkloridija (preveč želodčne kisline) imata zelo podobne simptome in zato je pomanjkanje kisline tolikokrat napačno diagnosticirano.

Nizke ravni želodčne kisline so  med drugim povezane s številnimi kroničnimi zdravstvenimi težavami, kot so intoleranca na gluten, celiakija, astma, diabetes, alergije na hrano,…

 

Do teh bolezni pa pride, ker je telo zaradi prenizkega stanja želodčne kisline nezmožno absorbirati pomembne vitamine (  A, E, C , B9, B12), ter kalcija, železa, bakra, magnezija in cinka,skupaj z moteno prebavo beljakovin, kar pripelje do pomanjkanja aminokislin.

 

Simptomi pomanjkanja želodčne kisline:

 • spahovanje,
 • pekoč občutek v želodcu,
 • Zgaga in pekoč občutek do grla
 • Napihnjenost v želodcu po obrokih
 • slab tek
 • Neprebavljeni delci hrane v blatu
 • Splošno slabo počutje po obrokih,še posebej po mesnem obroku
 • Slabost in splošen občutek nelagodja v trebuhu
 • Halitoza (slab zadah)
 • Ponavljajoče se okužbe s paraziti v želodcu in celotnem prebavnem traktu
 • kolcanje
 • Zaprtje / driska
 • vetrovi,
 • Izpadanje las, še posebej pri ženskah
 • Krhki, lomljivi nohti
 • kronična utrujenost, motnje spanja, depresija,
 • težave s kožo (Akne, ekcemi in kožni izpuščaji)
 • alergije
 • krči


 

Okužba z bakterijo Heliobacter Pylori

 

Nizke ravni želodčne kisline so povezane s povečano občutljivostjo na Heliobacter Pylori, bakterijsko okužbo, ki pogosto ostane neodkrita in vodi k razvoju razjed na želodcu in povzroča višjo stopnjo raka na želodcu. To bakterijo sem imel tudi sam in sem jo odstranil z dodajanjem želodčne kisline!

 

Želodčna kislina

Želodčna kislina vsebuje klorovodikovo kislino (HCL), kalijev klorid in natrijev klorid. Naš organizem običajno izdela zadostno mero kalijevega in natrijevega klorida,  proizvajanje klorovodikove kisline pa s starostjo in v nekaterih drugih primerih upada.

Součinkovanje klorovodikove kisline ter natrijevega in kalijevega klorida aktivira prebavne encime, hormone in prenašalce živčnih impulzov.

V želodcu poteka razgradnja beljakovin, razčlenjevanje aminokislin ter delna razgradnja maščob s pomočjo encima lipaze.

Želodčna kislina določa pH prebavnega trakta in s tem probiotične bakterije v črevesni flori. Če je želodec dovolj kisel, le to preprečuje vstop patogenim organizmom v zgornji del prebavil in tako zmanjšuje možnost za razvoj infekcij ali celo raka na želodcu.

 

Želodčna kislina se začne proizvajati ob zaužitju hrane, pa tudi ob vohanju ali celo pogledu na hrano. Izločanje želodčne kisline  uravnava živec klatež, ki oživčuje skoraj vse notranje organe. Želodec se pred agresivno kislino ščiti z debelo zaščitno sluznico in nevtralizacijo z natrijevim bikarbonatom. Če obrambni mehanizem ne funkcionira kot bi mogel, se pojavi zgaga ali celo razjede na želodcu.

 

Želodčna kislina je torej prebavni sok, ki pomaga pri razgradnji hrane in nam je verjeli ali ne v večini primerov primanjkuje. Torej, pomanjkanje želodčne kisline v večini primerov zamešajo oziroma diagnosticirajo s preveliko količino želodčne kisline.

 

 

HCL-klorovodikovo kislino sami težko proizvedemo, zaradi premalo želodčne kisline pa se zaužita hrana ne razgradi popolnoma in postane kisla, kar pa lahko vodi v številne težave.

Ko se želodec ne izprazni pravilno, začnejo neprebavljene beljakovine in ogljikovi hidrati vreti. In pravzaprav je to tisto, kar povzroči neprijetne občutke v požiralniku. Mislimo, da imamo preveč želodčne kisline in da nas peče zgaga.

 

Kako si pomagati?

 

Vse sem že poskušal in preverjeno vam trdim, da je najbolj uspešno dodajanje želodčne kisline v obliki prehranskega dopolnila. Dodatek Betain HCl (betain hidroklorid), ki ga pogosto jemljemo skupaj z encimom, imenovanim pepsin, lahko pomaga povečati kislost v želodcu. Za boljši učinek pa naj izdelek vsebuje tudi grenčine in prebavne encime.

 

 

Z optimiziranjem želodčne kisline boste tako poskrbeli za boljšo absorbcijo vitaminov A, E, C , B9, B12, ter kalcija, železa, bakra, magnezija in cinka.

 

Zaradi ohranjanja nizkega ph v želodcu, boste preprečili številne infekcije, saj patogeni organizmi zaradi kislega okolja, ne bodo vstopili v zgornji prebavni trakt.

 

S pravimi vrednostmi želodčne kisline boste poskrbeli za pravilno uravnavanje ph v celotnem prebavnem traktu. Torej, od tega je med drugim odvisno tudi delovanje črevesja. Z dodajanjem želodčne kisline, pa se boste rešili tudi mnogih zgoraj naštetih težav.

 

Pozor!

Tako kot vedno, svetujem, da se odpravite z glavo na zabavo! Posvetujte se z zdravnikom ali strokovnjakom, preden si sami postavite diagnozo, ter ne jemljite nobenih dodatkov v kolikor imate gastritis, rano na želodcu ali razjedo!

Še veliko več nasvetov/dejstev o želodcu, želodčni kislini in mnogih drugih prebavnih težavah najdete na moji spletni strani, tako, da ste prav vsi lepo vabljeni k branju teh prispevkov. Veliko se boste lahko naučili in pravilno pristopili k reševanju mnogih zdravstvenih težav!

 

IZBERI PAKET

Potem ne čakaj in izberi svoj Vitagest paket!
Občasna zgaga = 2 x box 75,80 €NAROČI
Boj s kislino = 3 x box
113,70 €
96,65 €
NAROČI
Zgaga NE zmaga! = 12 x box
454,80 €
318,36 €
NAROČI
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?